Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg og dine behov, for å sikre maksimal komfort og sikkerhet samtidig som energiforbruket holdes nede på et minimum.
Systemet bygger på en programmering av lys, varme og sikkerhet hvor du som bruker selv bestemmer hva som skal skje, og når det skal skje. Dette bidrar til en ønsket lyssetting i de ulike rom, reduserte kostnader ved temperatursenking og en generell tryggere hverdag.

Et smarthus styres fra et panel, et nettbrett eller en smarttelefon, hvor du har ikoner som forklaring. Dette gjør det enkelt for deg som bruker å forstå. Ved kun et tastetrykk kan du automatisere, overvåke og styre all elektronikk i hjemmet ditt, fra hvor enn du er.
Systemet kan tilpasses enhver boenhet, enten det er leilighet eller enebolig.

FUTUREHOME – èn applikasjon for hele hjemmet
I samarbeid med Futurehome tilbyr vi et komplett programmeringsverktøy. Ved hjelp av kun én applikasjon kontrollerer du alt gjennom en felles sentralenhet. Selve systemet er svært fleksibelt, og gjør at du enten kan starte med bare et par produkter, eller sette opp hele huset. Det kan enkelt legges til nye produkter i ettertid.

 • Lysstyring
  Å styre lyset er smart, både for lommeboken og miljøet. Ved hjelp av forhåndsprogrammerte lysscenarier skaper man den helt riktige stemningen i hjemmet; fra fullt belyst»matlaging med familien» til mer dempet «lørdagskveld med venner».
  Fra en bryter ved sengen kan du enkelt sette huset i nattstilling og slå av den forvalgte belysningen, samtidig som lyset utenfor soverommet dempes. Lampene kontrollerer du enten hver for seg eller flere i grupper.
  Lyssettingen kan også reguleres etter dagslys eller klokkeslett. Få en mer komfortabel hverdag uten å måtte bekymre deg over lyset som står på når du ikke er hjemme.
  Med bevegelsesstyrt lys kan mørke områder utendørs automatisk lyses opp dersom uvedkommende kommer inn på eiendommen. I vaskerom, bod eller entré kan bevegelsessensorer være en praktisk og trygg løsning.
 • Klimakontroll
  Øk komforten samtidig som du sparer energi. Med varmestyring i boligen kan temperaturen automatisk senkes når du er borte eller ligger å sover, og heves til komforttemperatur ved angitt tidspunkt.
  Sørg for at gulvtemperaturen aldri overstiger ønsket temperatur på parkettgulvet, eller aldri går under en viss temperaturen på baderomsgulvet.
  Ved en forhåndsprogrammering av for eksempel knappen «borte», vil temperaturen senke seg og ønsket lyssetting og alarmanlegg bli aktivert. Du har full kontroll på varmen i alle rom, og bestemmer du deg for å dra på hytta er komfortsettingen kun et tastetrykk unna.
  Med applikasjonen fra Futurehome kan du styre alt fra panelovner og varmekabler til vannpumper og vannbåren varme.
 • Solskjerming
  Automatiser solskjermingen basert på sol, vind eller temperatur. Enkel overstyring rett fra appen.
 • Sikkerhet
  Beskytt hjemmet ditt og få rask beskjed dersom det brenner, oppstår en vannlekkasje eller om noen bryter seg inn. Innbruddsalarmen kan enkelt aktiveres i ulike soner når du går til sengs, eller «full sikring» når du forlater boligen. Med eget overvåkningskamera trenger du ikke lenger lure på hvem som banker på døra, eller hvor mye snø det er på hyttetaket. Kamerabildet er kun et tastetrykk unna.
  Med elektronisk styring kan man enkelt kontrollere at huset er sikkert og at alle dører og vinduer er stengt.
  Systemet kan også gi deg en oversikt over hvem som er hjemme, og når eventuelt siste mann gikk ut.
  Løsningene for en tryggere bolig er mange, og du bestemmer selv hvordan hjemmet ditt skal fungere og hvilke sikkerhetsfunksjoner som ønskes installert.
 • Duppeditter
  Brannpotensielle kurser og utstyr som for eksempel tv, kaffetrakter, komfyrplater etc. kan enkelt kobles ut via appen, fra hvor enn du er.
 • Dørsikring
  Gjør hverdagen enklere med en nøkkelfri bolig.
  Med elektronisk styring av ytterdøren trenger du ikke lenger være hjemme når rørleggeren kommer på besøk. Du kan enkelt slippe han inn fra kontoret.
 • Energiovervåkning
  Få full oversikt over energiforbruket, både nåforbruket og historiske data. En egen varsel-funksjon kan gi deg beskjed dersom forbruket overskrider normalen.

Lær mer om Futurehome her.

Smarthus lysstyring Carlsens Elektro Sandnes Stavanger

Spør Kjetil

Spør Kjetil

For spørsmål kontakt gjerne Kjetil direkte på kjetil.s@cei.no