Send oss en forespørsel

Varme i bolig

Med et mer klimavennlig regelverk blir det ikke lenger tillatt å installere fossil energi (oljefyr, parafinovn, gasskjel) til oppvarming i nye bygg. Dette åpner for muligheten til mer bruk av el.varme, d.v.s varmekabler og panelovner, i både nye og eksisterende boliger. Med el.varme oppnår man den rimeligste og mest effektive formen for oppvarming.

Kombiner panelovnøkonomi med varmekabelkomfort
Komfortgulv er et begrep som brukes når gulvvarmen er ment for å gi en behagelig varme, og brukes ofte i kombinasjon med panelovner. Det finnes flere ulike alternativer for varme i gulv, men vi skiller i hovedsak mellom lavtbyggende varmegulv for rehabilitering og tradisjonelle varmekabler. Lavtbyggende gulv er ideelle for rom som skal pusses opp, hvor det i utgangspunktet er liten takhøyde eller andre problemer knyttet til heving av gulvet. Løsningen bygger fra 4 mm pluss tykkelsen av det nye gulvet, er lukt -og tørkefritt og utføres på kun noen få timer. Begge varmealternativene kan benyttes i både støpte gulv og tregulv.

Panelovner er den rimeligste måten å varme opp hus og leiligheter på, og monteres ofte under vinduer for å hindre varmetap, og for å sikre en jevn og god oppvarming.
Prisdifferansen på ulike panelovner er ofte knyttet til styringsmodulen. En enkel termostat ferdig programmert er ofte tilstrekkelig, og gjør hele varmeinstallasjonen svært prisgunstig. Ovnene kan senere oppgrades til avanserte ovnstyringer og sentralt styringssystem om ønskelig. Det samme gjelder for varmekabler som først styres med enkel termostat.


Varmekabler på eksisterende gulv

Oppvarming bolig varmekabler Carlsens Elektro Sandnes Stavanger

 

 

 

Ovner i butikken:

 

Nye Nobø Front –Den nye Nobø Front har fortsatt både markedets mest nøyaktige termostat og markedets laveste standbyeffekt på mindre enn 0,5W. Som alle andre Nobø panelovner har modellen jevne, avrundede kanter og lav overflatetemperatur noe som gjør den til et trygt valg for hele familien. Nobø Front er en del av Nobøkonseptet, en komplett løsning for elektrisk varmestyring. Fås i 20cm og 40cm høyde.

Effekt: 20cm (500W-1250W) 40cm (250W-2000W)

Nye Nobø Top – Bak det nye designet har panelovnen beholdt markedets mest nøyaktige termostat og en ekstremt lav standbyeffekt på mindre enn 0,5W. Det spesialdesignede luftutslippet i toppen gir optimal varmefordeling og et moderne utseende. Den er selvsagt en del av Nobøkonseptet, en komplett løsning for elektrisk varmestyring. Fås i 20cm og 40cm høyde.

Effekt: 20cm (500W-1250W) 40cm (250W-2000W)

Clip on Glass- Med Clip On glass kan du nå enkelt endre design på panelovnen og gi interiøret et løft. Glasset klikker du enkelt på selv etter at ovnen er skrudd fast på veggen. I tillegg til å forbedre utseendet på ovnen bidrar også Clip On glasset til at temperaturen på fronten blir mye lavere. Herdet og svært solid glass som tåler det aller meste.

Velg mellom tre ulike farger: hvit, antrasittgrå eller retro blå.

Clip On glass passer på de fleste topputslippsovner fra Nobø og Dimplex og er tilgjengelig for panelovner med topputslipp i følgende størrelser og effekter: 20cm høyde (750W og 1000W) og i 40cm høyde (500W, 750W og 1000W).

 

Styringssystem

Med et sentralt styringssystem får du full kontroll på varme -og energiforbruket fra nettbrettet og smarttelefonen, og kan spare opptil 25% strøm.
Alle markedsledende styringssystemer kan brukes i blandet miljø. Det vil si at både gulvvarme og panelovner, samt eventuelle varmepumper, kan styres med det samme system. Systemet kan videre bygges ut til et såkalt Smarthus hvor også lysstyring, alarmer og fjernstyring av huset eller hytta inngår.
Hva med en egen ring-hytta-varm app som gjør det mulig å øke komforttemperaturen og varmen før du kommer frem. Eller et annet tastetrykk som senker temperaturen hjemme når alle ligger og sover, eller midt på dagen når samtlige er på jobb og/eller skole. Strømsparingen i begge tilfeller skjer uten at det går på bekostning av komforten.

Visste du at Enova gir støtte til energitiltak i både nye og eksisterende boliger. Alt fra oppgradering av bygningskroppen til installering av enkle varmestyringssystemer. Se enova.no for mer informasjon, eller kontakt oss i Carlsens Elektro Installasjon for flere råd og veiledning.