Send oss en forespørsel

Belysningsplanlegging

Belysningsplan lysrådgivning Carlsens Elektro Sandnes Stavanger

En gjennomtenkt belysningsplan er gull verdt, og svært avgjørende for et godt sluttresultat. Hvordan man ønsker at det hele skal bli seende ut eller hvilke behov man har i hvert enkelt rom, er bare to av flere viktige problemstillinger å ta hensyn til i forkant. En riktig planlagt lyssetting vil både kunne gi nok lys til boligen, og samtidig skape den helt spesielle stemningen og atmosfæren.
Kravene som stilles til hyggelys og arbeidslys er vidt forskjellige og dersom rommene skal ha ulike funksjoner samtidig, er det viktig å ta hensyn til flere muligheter for lyssetting. Vi skiller gjerne mellom følgende begreper når en belysningsplan skal utarbeides:

Almennbelysning: Bakgrunnsbelysningen som vi har mest behov for i det daglige, og som gir rommene det jevne, gode lysnivået. Denne type belysning kommer gjerne fra en lyskilde montert i taket, og eksempler kan være taklamper, jevnt fordelte downlights, skinner med spotlights/downlights, vegglamper etc.

Funksjons –og nyttebelysning: Belyser arbeidsfunksjoner, som for eksempel kjøkkenbenken, skrivebordet, lesestolen, nattbordene ved siden av sengen, sminkespeilet på badet eller trinnene i trappeoppgangen.

Miljøbelysning: Avgrenset lys på et bestemt område. Denne type belysning gir liv til rommet, og skaper en intim og koselig stemning. Det kan være alt fra en takpendel som henger over et bord, til spotlights som kaster lys i en spesiell retning. Formålet med denne type belysning er å fremheve deler av interiøret og skape miljø.

Lysfarge: Ulike armaturer har lyskilder med ulike fargespektre. Valg av riktige lyskilder og fargeutstråling er avgjørende for å få det lysbehovet som man ønsker.

Styringssystemer: Kontrollerer belysningen i form av dimming eller bevegelsessensorer, og bidrar til å optimalisere lysstyringen for både atmosfæren og energiforbruket sin del. Siden behovet vårt for lys varierer avhengig av årstid og setting, er det svært fordelaktig å kunne styre selve styrken. På samme måte som vi ønsker mye lys til den store rengjøringen, vil en dempet belysning være mer ideell når vi har venner på besøk.

Det kan være ufordrende å sette opp en belysningsplan på egen hånd. Fra butikken vår i Hanaveien tilbyr vi både rådgivning, befaring og montering til våre kunder. For kun kroner 1400,- kommer vi på hjemmebesøk og leverer en skreddersydd belysningsløsning, helt etter dine behov og ønsker.

 

Kjøkken bilder inspirasjon belysning Carlsens Elektro Sandnes RogalandStue bilder inspirasjon belysning Carlsens Elektro Sandnes RogalandSoverom bilder inspirasjon belysning Carlsens Elektro Sandnes RogalandBad bilder inspirasjon belysning Carlsens Elektro Sandnes RogalandKontor bilder inspirasjon belysning Carlsens Elektro Sandnes RogalandUtelamper bilder inspirasjon belysning Carlsens Elektro Sandnes Rogaland