Send oss en forespørsel

Varme i bolig

Med et mer klimavennlig regelverk blir det ikke lenger tillatt å installere fossil energi (oljefyr, parafinovn, gasskjel) til oppvarming i nye bygg. Dette åpner for muligheten til mer bruk av el.varme, d.v.s varmekabler og panelovner, i både nye og eksisterende boliger. Med el.varme oppnår man den rimeligste og mest effektive formen for oppvarming.

Kombiner panelovøkonomi med varmekabelkomfort
Komfortgulv er et begrep som brukes når gulvvarmen er ment for å gi en behagelig varme, og brukes ofte i kombinasjon med panelovner. Det finnes flere ulike alternativer for varme i gulv, men vi skiller i hovedsak mellom lavtbyggende varmegulv for rehabilitering og tradisjonelle varmekabler. Lavtbyggende gulv er ideelle for rom som skal pusses opp, hvor det i utgangspunktet er liten takhøyde eller andre problemer knyttet til heving av gulvet. Løsningen bygger fra 4 mm pluss tykkelsen av det nye gulvet, er lukt -og tørkefritt og utføres på kun noen få timer. Begge varmealternativene kan benyttes i både støpte gulv og tregulv.

Panelovner er den rimeligste måten å varme opp hus og leiligheter på, og monteres ofte under vinduer for å hindre varmetap, og for å sikre en jevn og god oppvarming.
Prisdifferansen på ulike panelovner er ofte knyttet til styringsmodulen. En enkel termostat ferdig programmert er ofte tilstrekkelig, og gjør hele varmeinstallasjonen svært prisgunstig. Ovnene kan senere oppgrades til avanserte ovnstyringer og sentralt styringssystem om ønskelig. Det samme gjelder for varmekabler som først styres med enkel termostat.


Varmekabler på eksisterende gulv

Oppvarming bolig varmekabler Carlsens Elektro Sandnes Stavanger


Eksempler på prisgunstige panelovner

Varme bolig panelovn Nobø Carlsens Elektro Sandnes Stavanger

Nobø IKON – bestselger, med over 3 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis. Ovnen er klassisk og elegant med avrundede, barnevennlige hjørner, og et diskret design som gjør den lett å innrede med. God gjennomstrømningseffekt sørger for å fordele varmen jevnt i rommet, og gjør at ovnen holder lav overflatetemperatur, selv når den går for fullt. Modulbaserte styringer. Effekt: 500W-1250W.

 

Varme bolig panelovn Dimplex Carlsens Elektro Sandnes StavangerDimplex Top – en moderne og svært driftsikker panelovn med topputslipp. Utlufting i toppen gir effektiv varmefordeling, samtidig som termostatens ekstreme nøyaktighet gir perfekt varme med lavt energiforbruk. Ovnen varmer opp luften uten å brenne støv, noe som bidrar til et sunt og godt inneklima. Myke hjørner og rene linjer gir den et moderne, nordisk uttrykk. Det hvite designet gjør at ovnen føyer seg fint inn i interiøret og ser bra ut på enhver vegg. Modulbaserte styringer. Effekt: 250W-2000W.


Eksempler på elegante designerovner

 

Varme bolig panelovn Nobø Carlsens Elektro Sandnes StavangerNobø Top – en stilren ovnserie med glatt nøytral front og luftutslipp på toppen. Som Nobø Top Glass leveres designovnen med svært nøyaktig varmeregulator, som gir en komfortabel og økonomisk varme. Selv ved varierende utetemperatur, holder ovnene seg langt mer stabile enn flere av sine konkurrenter. Kvaliteten er ikke bare i det du ser, men også i konstruksjon, varmeteknologi og styringsmuligheter. Effekt: 250W-2000W.


Styringssystem

Med et sentralt styringssystem får du full kontroll på varme -og energiforbruket fra nettbrettet og smarttelefonen, og kan spare opptil 25% strøm.
Alle markedsledende styringssystemer kan brukes i blandet miljø. Det vil si at både gulvvarme og panelovner, samt eventuelle varmepumper, kan styres med det samme system. Systemet kan videre bygges ut til et såkalt Smarthus hvor også lysstyring, alarmer og fjernstyring av huset eller hytta inngår.
Hva med en egen ring-hytta-varm app som gjør det mulig å øke komforttemperaturen og varmen før du kommer frem. Eller et annet tastetrykk som senker temperaturen hjemme når alle ligger og sover, eller midt på dagen når samtlige er på jobb og/eller skole. Strømsparingen i begge tilfeller skjer uten at det går på bekostning av komforten.

Visste du at Enova gir støtte til energitiltak i både nye og eksisterende boliger. Alt fra oppgradering av bygningskroppen til installering av enkle varmestyringssystemer. Se enova.no for mer informasjon, eller kontakt oss i Carlsens Elektro Installasjon for flere råd og veiledning.